De Antwerpse blockchain startup T-Mining heeft met succes een nieuwe financieringsronde afgerond en verwelkomt Taste Invest (Westerlund) en PMV als nieuwe investeerders.

PERSBERICHT ANTWERPEN - 9 APRIL 2019
Vandaag werd bekend gemaakt dat T-Mining een nieuwe financieringsronde heeft afgerond waarbij zowel bestaande als nieuwe investeerders hun vertrouwen in het bedrijf onderschrijven. Naast verschillende bestaande aandeelhouders en imec.istart, komen nu ook Taste Invest - het investeringsfonds van de familie Westerlund en PMV mee aan boord.
Deze financieringsronde is een belangrijke mijlpaal om verder te kunnen investeren in de ontwikkeling van nieuwe toepassingen op basis van decentrale technologieën zoals blockchain, gericht op de maritieme, haven, logistieke en transport industrie”, aldus Nico Wauters, CEO T-Mining. “We zijn bijzonder fier om Taste Invest als nieuwe investeerder te mogen verwelkomen. Westerlund is een grote naam in de maritieme sector en heeft naast een groot internationaal netwerk, een sterke track record als early stage investeerder in grensverleggende technologie. Vanaf het eerste kennismakingsgesprek wisten we dat Taste Invest een belangrijke strategische rol zou gaan spelen voor T-Mining. Daarnaast investeert ook PMV mee in onze verdere groei. Risicokapitaal aantrekken is in België, zeker voor geavanceerde technologie startups, niet evident. Ook al is de perceptie soms anders. Daarom is deze steun van PMV voor ons cruciaal en waarderen we hun vertrouwen. We zijn ook bijzonder opgetogen om opnieuw te mogen rekenen op de steun van imec.istart. Als toonaangevende tech accelerator draagt imec.istart niet alleen geld maar ook expertise bij en dat is absoluut belangrijk om te professionaliseren. Tenslotte zijn er ook verschillende privé investeerders die hun vertrouwen in ons team opnieuw hebben bevestigd en onze ambities voluit willen ondersteunen.”
Jean-Jacques Westerlund: “T-Mining is een absolute pionier in blockchain binnen de haven industrie. Als een van de eerste startups wereldwijd zagen zij het potentieel van deze technologie voor de sector. En dit al lang voor de hype. Want laat één zaak duidelijk zijn, blockchain technologie binnen de Supply Chain context moet zich vandaag nog bewijzen. Daarom waren we in eerste plaats op zoek naar een team dat vooral de voeten op de grond weet te houden.”
Philip De Mulder, Taste Invest: “Binnen onze sector wordt innovatie steeds belangrijker. Vooral technologie die betere samenwerking stimuleert, zal de komende jaren een erg belangrijke rol gaan spelen. Het beter benutten van bijvoorbeeld bestaande capaciteit is meer en meer afhankelijk van de mate waarin efficiënt kan worden samengewerkt tussen verschillende partijen. Daarin speelt blockchain technologie een cruciale rol en heeft het team van T-Mining de afgelopen jaren al heel wat bewezen.”
Kris Vandenberk, Senior Investment Manager PMV: “In Vlaanderen is het economisch aandeel van de haven-, logistiek- en transportsector zeer groot. Investeringen die als doel hebben om de ketensamenwerking te verbeteren zijn daarom belangrijk om de uitdagingen die zich stellen rond duurzaamheid en economische groei veilig te stellen. T-Mining heeft als Antwerpse startup reeds aangetoond om met grote spelers vernieuwende concepten te kunnen uitwerken op basis van decentrale technologieën. We zijn dan ook overtuigd dat ze een positieve bijdrage kunnen leveren aan de innovatie in Vlaanderen.”
Sven De Cleyn, imec.istart Program Manager: “Gezien het maatschappelijk belang van de havensector hebben we in ons programma een specifieke track rond logistiek voorzien. Als een van de eerste startups in deze sector, heeft T-Mining vanaf dag één onze aandacht getrokken. Verschillende van hun blockchain toepassingen genieten internationale erkenning, waardoor ze als één van de voortrekkers gelden in hun vakgebied. We zijn dan ook blij om T-Mining als alumni van ons programma verder te kunnen ondersteunen.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Persbericht:
Christiaan Sluijs   •   +32 483 67 83 83   •   christiaan.sluijs [at] t-mining.be   •   www.t-mining.be
 
Over T-Mining: T-Mining is een Antwerpse startup die op basis van decentrale technologieën zoals blockchain reeds verschillende vernieuwende concepten heeft ontwikkeld en getest in samenwerking met internationale klanten en daarvoor reeds verschillende onderscheidingen heeft ontvangen. Met een ervaren team van 10 mensen beschikt het over in-house expertise & knowhow omtrent zowel de technologie als supply chain. T-Mining werd opgericht in 2016 met kantoren in Antwerpen en Singapore.
Meer info: www.t-mining.be
 
Over Taste Invest: Taste Invest in het investeringsfonds van de familie Westerlund. Taste Invest is een impact investeringsmaatschappij. Wij investeren in startende ondernemingen en kleine middelgrote bedrijven met de intentie om sociale en ecologische gevolgen naast een financieel rendement te genereren.
 
Over PMV: PMV is een Vlaamse investeringsmaatschappij die de toekomst van de Vlaamse economie vormgeeft. PMV financiert beloftevolle bedrijven van bij de prille start, tot en met de groei en internationalisering. PMV biedt financiële oplossingen op maat aan alle ondernemers met een goed businessplan en een sterk managementteam. Zij doet dat met kapitaal, leningen en waarborgen. PMV beschikt over een portfolio met 1.2 miljard euro in beheer.
Meer info: www.pmv.eu
 
Over imec.istart: Imec.istart - imec's business accelerator - wil techstart-ups helpen succesvol hun bedrijf te starten. Het imec.istart-programma biedt een breed scala aan diensten, zoals initiële financiële injectie (50.000 EUR pre-seed financiering), branche specifieke coaching en mentoring, toegang tot technologie en kantoorfaciliteiten, toegang tot een breed (inter)nationaal netwerk van partners en investeerders en nog veel meer. Sinds de lancering in 2011 hielp imec.istart meer dan 150 techstart-ups op verschillende gebieden om zich te ontwikkelen tot duurzame ondernemingen. Imec.istart staat op de 1e plaats in de Europese 'Top University Business Accelerators' van UBI Global.